30 år med miljömärkta produkter


30 år med miljömärkta produkter.
Det är bara början!

För oss på BIOkleen är miljö är framtiden! Det har vi varit övertygade om sedan starten för drygt 30 år sedan. Ända sedan dess har vårat mål varit att ha Sveriges bredaste sortiment av miljövänliga och miljömärkta produkter för rengöring och underhåll av fasad, vägg, tak och trall.

Och vi har kommit en bra bit på vägen. Under åren har vi utvecklat produkter för en mängd olika användningsområden till Hus, Hem och Fordon. Produkterna är framtagna för såväl Proffs som flitiga Hemmafixare. Alltid med fokus på minsta möjliga miljöpåverkan. Fler och fler miljömärkta produkter kommer, det kan vi lova.

Idag finns vi hos färg- och byggfackhandeln i princip över hela landet. Samt även i våra nordiska grannländer. Vår förhoppning är att varje gång en kund använder någon av våra produkter ska de veta att de aktivt bidrar till en bättre miljö.

Naturligt effektiv. Det är BIOkleen!

Vårt motto är ”Naturligt effektiv”. Med det menar vi att vi i första hand väljer råvaror till våra produkter som är biobaserade, d.v.s INTE råvaror som är fossilbaserade, vilket är det vanliga idag i kemiindustrin. Med den senaste teknologin och innovationerna inom biokemi, skapar vi på så sätt produkter som både är effektiva OCH biologiskt nedbrytbara. Minst lika effektiva som ”traditionella” alternativ är en förutsättning för en riktigt bra miljöprodukt, tycker vi.

”Användarvänligt”. Ett långt, men viktigt ord för oss.

Lika viktigt är också att det ska vara enkelt och tryggt att använda våra produkter. Enkelt, för att produkterna är effektiva och gör jobbet bra. Tryggt, för att produkterna ska innebära minimal hälsorisk, både för konsumenten och maskarna i rabatten.

Världsledande forskning och utveckling.

Sedan 2016 ägs och drivs BIOkleen Miljökemi AB av miljöteknikbolaget OrganoClick. Tack vare dem har vi egen världsledande forskning och produktutveckling i Sverige. Vi utvecklar ständigt våra produkter och gör dem både mer effektiva och mer miljöanpassade. Vår Eco-serie är ett bra exempel på det – den är vi mycket stolta över – med minsta möjliga ekologiskt fotavtryck för hela produktionskedjan, från noga utvalda råvaror till färdig konsumentprodukt. Vi kallar det för Made Green Inside by OrganoClick. På så sätt visar vägen för en hel bransch. Framtiden ser grön ut. Det måste den!


Om OrganoClick

Plaster och miljögifter är några av vår tids stora globala miljöproblem. Nästan varje dag nås vi av larmrapporter om plast i havet och gifter i våra vattendrag. Plast som slängs i naturen bryts ner till mindre och mindre fragment, till så kallade mikroplaster. De går att finna över allt på vår planet, till och med i mänskligt blod. Det här är en utveckling vi måste bryta. Samhällets beroende av fossilbaserad plast och olja är enormt, men det finns alternativ. Om man ger sig tusan på det!

OrganoClick AB (publ) är ett svenskt miljöteknikföretag som med egen forskning utvecklar, producerar och marknadsför funktionella material och kemiska produkter baserade på miljövänlig fiberkemi.

Exempel på produkter som OrganoClick marknadsför, utöver miljömärkt ytbehandling- och underhållsprodukter under varumärket Biokleen®, är den vattenavvisande textilimpregneringen OrganoTex® som kan ersätta hormonstörande fluorkarboner (t.ex. PFAS), det biobaserade bindemedlet OC-BioBinder™ som ersätter fossilbaserade plaster i så kallade nonwoven-material, samt biokomposit-materialet OrganoComp® som ersätter fossilbaserade plast i t.ex. ljudabsorbenter och begravningskistor.

OrganoClick grundades 2006 som en avknoppning från Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Den gröna innovativa teknik som används för utvecklingen av produkter och material baseras bland annat på Organokatalys och Click-kemi, kemitekniker som nyligen har erhållit Nobelpriset.

OrganoClick har vunnit ett flertal priser och har bl.a. blivit utnämnt som ”Sveriges mest lovande start-up”, ”Sveriges bästa miljöinnovation”, en ”Climate Solver” av Världsnaturfonden (WWF) och varit med på Affärsvärldens och NyTekniks 33-lista över Sveriges hetaste teknikbolag. OrganoClick är listat på Nasdaq First North och har sitt huvudkontor, produktion och Forskning & Utveckling (FoU) i Täby, norr om Stockholm.

Läs mer om OrganoClick på OrganoClicks webbplats.

ISO Certifiering

GDPR: Vi bryr oss om din integritet! Här kan du läsa vår policy.