Vad ska du rengöra:

Taktvätt för att rengöra tak från alger och annan påväxt

Använd en taktvätt som effektivt och enkelt rengör och tvättar alla sorters tak från alger, grön beläggning och annan påväxt!

BIOkleen Takrent Ejector är en taktvätt som kräver minimalt med insats. Applicera medlet med hjälp av ejektorn, sedan kommer påväxten att släppa allt efter som med hjälp av väder och vind.

Efter behandlingen dröjer det några månader innan påväxten lossnar, oftast vid ett kraftigt regn eller snö. För att motverka återetablering av påväxten rekommenderar vi att man rengör taket med BIOkleen Takrent Ejector ungefär var 3–4:e år, beroende på väderstreck och hur utsatt taket är från yttre påverkan.

Rekommenderade produkter:

Före / efter

Några enkla steg!

1.


Invänta stadigt uppehållsväder, helst ett dygn framåt. Se till att ha stege, säkerhetslina, borste/kratta och vattenslang tillgängligt.

2.


Rensa bort den kraftigaste påväxten för hand med kratta och kvast. Spola sedan bort lösgjord påväxt från tak och rännor med vatten. Låt torka.

3.


Koppla vattenslangen direkt via ejektorn på BIOkleen Takrent Ejector. Spruta direkt på taket. Slutresultatet börjar synas redan efter någon vecka, men lavar och alger kommer fortsätta lossna med väder och vind under hela det närmsta året.

Letar du efter fullständiga instruktioner?

För kompletta instruktioner om hur du använder våra olika produkter se separat produktblad för resp. produkt.

Instruktionsfilmer

Här hittar du instruktionsfilmer som ger tips och råd om hur du enkelt använder våra produkter!