Vad ska du rengöra:

Tvätta altan & trall samt rengöra tryckimpregnerat trä.

Tvätta altan och trall efter vintern med miljömärkt tralltvätt. BIOkleen Tralltvätt Eco är särskilt utvecklat för att rengöra tryckimpregnerat altanvirke på djupet. Därför är den perfekt som underhållstvätt eller t.ex innan en träskyddsbehandling. Få ett rent och härligt trädäck inför sommarens bästa barfotastunder!

Har du redan träskyddsbehandlat med BIOkleen Ytförsegling, bör du istället rengöra altanen med BIOkleen Trallschampo som fungerar som underhållstvätt utan att påverka det vattenavvisande ytskyddet.

Vi rekommenderar att du använder pensel eller lågtrycksspruta för att tvätta altanen, alternativt tvätta altanen med en s.k. terrasstvätt eller terrasstvättmaskin. På så sätt är risken minimal att du får sprickor eller flisig yta vilket man annars kan få av en högtryckstvätt.

Har du ett nytt tryckimpregnerat trädäck du vill behandla med träskydd och få altanen vackert silvergrå? Eller en gammal altan du vill fräscha upp och göra mer hållbar? I så fall rekommenderar vi BIOkleen Träskyddssystem 1+2+3 – se Behandla altan.

Rekommenderade produkter:

Gör så här – Några enkla steg!

1.


Börja med att borsta däcket rent från löst skräp och löv. Om du rengör med Tralltvätt Eco ska du därefter blöta hela ytan innan Tralltvätt Eco appliceras. Om du däremot använder Trallschampo ska du inte blöta däcket innan, produkten ska istället spädas så rätt mängd vatten används direkt vid applicering.

2.


Skura några brädor i taget med BIOkleen Tralltvätt Eco eller BIOkleen Trallschampo.

3.


Skölj noga med vatten med jämna mellanrum. Låt torka. Upprepa på särskilt utsatta områden.

Letar du efter fullständiga instruktioner?

För kompletta instruktioner om hur du använder våra olika produkter se separat produktblad för resp. produkt.

Instruktionsfilmer

Här hittar du instruktionsfilmer som ger tips och råd om hur du enkelt använder våra produkter!