Få duschmunstycket skinande rent – 3 enkla steg

Duschmunstycket är oftast inte det första vi tänker på att göra rent, vilket är märkligt med tanke på att det är duschen som ska göra oss rena, eller hur? Som tur är finns det enkla sätt att lösa smutsen och hålla rent.

Avkalka duschmunstycket
De små hålen i duschmunstycket täpps lätt igen av kalk och andra avlagringar, vilket leder till att strålen blir ojämn och konstig.

Gör så här:

  1. Spraya BIOkleen® Kalkbort på ytan som skall rengöras.
  2. Låt verka i upp till 30 minuter, men inte så länge att medlet torkar in i underlaget – då måste ytan sprayas på nytt.
  3. Bearbeta ytan med borste, trasa eller svamp, med eller utan skrubbeffekt efter behov.
  4. Skölj med vatten.
  5. Är det mycket avlagringar kan man behöva upprepa behandlingen tills allt är borta.

Ta sedan en uppfriskande dusch och njut av att munstycket är skinande rent! Ställ Kalkbort flaskan i badrumsskåpet och ha det som rutin vid badrumsstädningen att alltid kalka av dusch och tvättställskranen, så håller dina blandare längre och framförallt håller dem sig fräschare.

BIOkleen® Kalkbort – Löser effektivt beläggningar av kalk. Ett effektivt avkalkningsmedel för rengöring av ytor där kalk byggts upp t.ex. kakel, handfat, duschar, toaletter, kranar och rör. Det aktiva ämnet tixotrop ”hänger kvar” på vertikala ytor och torkar långsamt vilket ger längre verkningstid och således bättre resultat.