Fasadtvätt TX

Underhållstvätt eller tvätt före målning. Etsar ej glas eller aluminium.

Att tvätta fasaden är ett slabbigt jobb som man gärna skjuter upp – år efter år. Nya Fasadtvätt TX från BIOkleen gör arbetet snabbt och smidigt. Fasadtvätt TX har en gelform som gör att medlet torkar långsammare, hinner verka längre och inte kladdar. Fasadtvätt TX är förtjockad (tixotrop) vilket ger betydligt mindre åtgång, inget onödigt spill och längre verkningstid eftersom Fasadtvätt TX torkar långsammare. 

Traditionell fasadtvätt i flytande form rinner raskt ner för väggen och hinner därför inte verka så länge. När det sedan är dags för bearbetning är det lätt hänt att medlet rinner ut över händerna och vidare ner över armarna på den som gör jobbet.

Nya Fasadtvätt TX är ”tixotrop” vilket innebär att den sprutas ut i flytande form men sedan stabiliseras till gel när den träffar väggytan. Detta har flera fördelar. Framförallt torkar medlet långsammare vilket innebär att rengöringen blir mer effektiv, förbrukningen lägre och att det krävs mindre bearbetning. Den bearbetning som behövs kan dessutom göras utan kladd. Efteråt avlägsnas medlet enkelt med vatten.

Fasadtvätt TX är färdigspädd,  högeffektivitet samt ger lite spill och gör produkten till ett bra miljöval. Eftersom den inte etsar på glas slipper man också jobbet med att täcka över fönstren. Den är ofarlig för växterna i rabatten nedanför, även om en snabbsköljning med vattenslangen är att rekommendera. Fasadtvätt TX har utvecklats för såväl hemmafixare som för professionellt fastighetsunderhåll och finns tillgänglig i vanlig färghandel samt via grossist.'


PRODUKTBLAD (PDF) >>>

INSTRUKTIONSFILM